Duinexcursie

Deze maand organiseer ik een excursie naar de (semi)wilde Exmoor pony’s, in de duinen, Egmond. Zelf kijk ik er enorm naar uit, om dit met een kleine groep mensen te delen. Elke dag is een nieuwe ontmoeting en leerzaam om te observeren en te leren van het gedrag van de kudde. Tijdens deze excursie leer je heel veel over natuurlijk paardengedrag, kun je vragen stellen en mee observeren.

Wil jij de kuddes van dichtbij meemaken?

Duinexcursie (semi)wilde kudde Exmoor pony’s-  € 50,00:
• maandag 19 februari 2024 van 9.30 uur tot ca. 12.00 uur
• zaterdag 23 maart 2024 van 9.30 uur tot ca. 12.00 uur

Duinexcursie (semi)wilde kudde Exmoor pony’s

Datum: maandag 19 februari 2024
Startpunt: parkeerplaats t.o. Gasterij ’t Woudt in Bergen
Tijd: 09.30-12.00 uur na afloop koffie/thee bij ‘t Woudt
Kosten: 50 euro, inclusief duinkaart

Houd er rekening mee dat het gebied groot is en we soms heel ver moeten lopen om de kuddes te vinden. Andere keren staan ze op een paar meter van de parkeerplaats (dit kan ik echter niet beloven!). Je moet goed ter been zijn en ook een tijd kunnen staan en lopen. Doe goede stevige schoenen aan.

De excursie kan iets langer duren of iets korter, afhankelijk van de locatie van de verschillende kuddes in het gebied. Na afloop gaan we gezellig met elkaar iets lekker drinken en is er nog volop gelegenheid om napraten en/of vragen te stellen.

Neem je rugtas mee, met drinken en eventueel te eten, iets om op te zitten en eventueel je camera.
Zet je telefoon op stil om de kuddes zo min mogelijk te verstoren.
Doe goede stevige wandelschoenen aan en kleed je op het weer. Met wandelen in de duinen kun je het warm krijgen, maar tijdens het observeren kun je ook afkoelen.
We gaan vooral genieten van de natuur en de kuddes die we tegenkomen.

Honden mogen wel in het gebied, tenzij aangelijnd. Voor het observeren van de kuddes is het niet handig om de honden mee te nemen, dit geeft meer onrust bij de paarden.