Lessen

Empower your Horse and you will Thrive

Vaste lesroutes-leslocaties in mijn agenda:
Aalsmeer-Hoofddorp
Azewijn
Maarn

Voor meer informatie en om een lesafspraak te maken kun je contact met mij opnemen.

Les pakket

Om zoveel mogelijk mensen en paarden te kunnen bereiken en te kunnen helpen, kom ik graag een halve dag of dag naar een stal of trainingslocatie voor een grondwerk les, vrijwerken, gedragsadvies & ondersteuning, coaching met je paard of het bouwen aan verbinding & vertrouwen.

Wil jij dit graag organiseren voor jezelf en je stalgenoten? Ik heb de volgende twee lespakketten.  

Lespakket I – 3 uur
– Aanvang 09.00 uur tot 12.00 uur of 13.00 uur tot 16.00 uur.
– Deelname door maximaal 6 deelnemers met of zonder hun paard. Toeschouwers zijn wat mij betreft ook van harte welkom.
– Kosten bedragen € 250,- per dag, exclusief reiskosten (aangepaste prijs als het meerdere dagen aaneengesloten zijn).

Lespakket II – 7 uur
– Aanvang 09.00 uur tot 16.00 uur
– Deelname door maximaal 8 deelnemers met of zonder hun paard. Toeschouwers zijn wat mij betreft ook van harte welkom.
– Kosten bedragen € 450,- per dag, exclusief reiskosten (aangepaste prijs als het meerdere dagen aaneengesloten zijn).

Het programma van het lespakket mogen jullie onderling afspreken. Dit kunnen individuele lessen zijn of gezamenlijk. Afhankelijk van wat je graag wil leren of waar je deskundige hulp bij kan gebruiken. Samen met de organisator maak ik graag een programma voor die dag. 

Heb je nog vragen?
Stel ze gerust. Je kan hiervoor een mailbericht sturen naar info@jointhehorse.nl of een WhatsApp bericht.

Aanvragen lespakket
Ga jij de lesdag organiseren bij jou op stal? Vraag dan vrijblijvend het lespakket aan.

Rijlessen Centered Riding

Bij mij kun je terecht voor paard vriendelijke en biomechanisch correcte rijlessen.

Ik geef les vanuit de Centered Riding visie en het rijden in verbinding en met gevoel. Houding & Zitles is daar vaak een groot onderdeel van.

Ons lichaam beïnvloed de manier van bewegen van het paard. Veel rijtechnische obstakels zijn te verhelpen door ons lichaam aan te passen aan het bewegen van het paard. Ontspanning, Connectie en Harmonie vormen de basis naast plezier voor ruiter en paard.

Rijles met of zonder bit is  beiden mogelijk. Het is afhankelijk van de zit, de hand en de intentie van de ruiter. Evenals zijn/haar vermogen om op gevoel te rijden en in verbinding te blijven.

Grondwerk en Vrijwerk lessen

Werken aan de hand of in vrijheid is te leren. Door je te verdiepen in de taal van het paard en je eigen invloed hierop kun je dansen met je paard.

Hoe communiceert een paard en hoe vertaal je dat naar jou eigen communicatie.

Paarden communiceren vooral via lichaamstaal, intentie en deels vocaal. Heel anders dan de mensen waarbij lichaamstaal secundair is aan gesproken taal.

Hoe laat je een paard in beweging komen? Vraag je hem naar je toe te komen of geef je juist je eigen ruimte aan? Leer de (lichaams)taal van het paard.

Ondersteuning bij gedrag

Vanuit mijn kennis over (natuurlijk) paardengedrag weet ik veel problemen op te lossen die mensen met hun paard ervaren. Dit kunnen problemen op de grond zijn, zoals zadelnijd, hoeven niet op willen tillen of niet alleen kunnen zijn (verlatingsangst bij het paard).

Ook voor problemen onder het zadel kun je bij mij terecht. Daarnaast ook met een paard dat angst heeft voor bijvoorbeeld ‘bakkabouters’ of trekkers, bij wedstrijdspanning of wanneer je niet (alleen) op buitenrit kunt.

Mijn leerlingen geven aan dat ik ‘In één oogopslag’ kan zien wat er aan de hand is en daarop de training aanpas. Vaak weet ik in één of een paar sessies grote veranderingen te weeg brengen bij jou en je paard. Soms is het nodig om een langer traject aan te gaan, zoals bij diepgeworteld trauma bij een paard.

Het kan zijn dat het probleem goed past binnen een van de workshops of de trajecten die ik geef. Zo niet dan bied ik ook maatwerktrajecten. Tijdens zo’n traject kijken we samen naar wat er nodig is om jou en je paard te helpen en te ondersteunen. Een maatwerktraject kan bestaan uit grond- en vrijwerklessen, coaching en rijlessen.

Lesroutes door het land

Regelmatig heb ik lesroutes door het land.

Deze kan je vinden op social media of in de agenda.

Regelmatig ben ik in de kop van Noord Holland of in het oosten van het land als ik les geeft in Azewijn bij de Schwarzwalder Fuchs stoeterij. Lessen met de Fuchsen is ook mogelijk.

Ook is het mogelijk om een privé les te volgen bij mij in Maarn.

Ik beschik over een goede buitenbak, maar we kunnen ook rijden in het naastgelegen natuurgebied ‘Den Treek’, bekend om haar prachtige bossen en heidevelden.

Coaching

Het is ook mogelijk om een coaching te boeken. Dit om dat je opzoek bent naar persoonlijke verdieping of bij specifieke (hulp)vragen.

Een coaching kan ook ingezet worden om je te verdiepen in het contact met je paard. Je bewust worden van jou aandeel in jullie relatie of jou aandeel in bepaald gedrag van je paard. Iedereen kent wel paarden die bij de ene persoon moeilijk gedrag laten zien en bij een ander zo mak als een lammetje zijn.

5/5
Marijke van Beek

Carola heeft mij heel erg geholpen met mijn paard O’handsome. Mijn paard had verschrikkelijk veel stress en angst in onze rijbak, een normaal rondje door de baan was niet te doen. Ik had Carola ruim 3kwartier aan de telefoon en meerdere filmpjes gestuurd. Ze heeft ze uitvoerig bekeken en goed geluisterd naar mijn verhaal.

Toen ze bij mij op stal kwam gaf ze me alle ruimte om het verhaal van mijn paard te vertellen en ze observeerde ons goed. Samen zijn we naar de bak gegaan waar mijn paard meteen stress op bouwde. Door samen oefeningen te doen kreeg ik mijn paard voor een groot deel weer door de baan. Ik kreeg tips mee hoe ik het verder moest doen en dat pakte heel goed uit. Ik had niet durven dromen dat we dit resultaat al zouden behalen na 1 sessie. Dit heb ik zelf uit kunnen pakken en na 5x oefenen gaat mijn paard nu weer normaal door de baan!!

Soms bouwt hij nog iets spanning op, maar dan kunnen we meteen terugvallen op de tips van Carola.
Ik heb vanaf eind mei 2020 problemen met mijn paard. Januari 2021 is Carola gekomen maar dit had ik maanden eerder moeten doen.

Marijke van Beek
Corinne Kalisvaart

Wat een zalig weer om te lessen met Aladdin en Join the Horse. Aladdin en ik boeken grote vooruitgang. Vooral Aladdin is de laatste tijd door de lessen met Carola zo veranderd.

Nadat de ontstekingen in zijn rug behandeld waren en de revalidatie afgerond, bleef Aladdin nog boos en gefrustreerd op stal.

Carola heeft ons geleerd veel meer te letten op hele kleine signalen van Aladdin als de spanning oploopt en die spanning al veel eerder af te laten vloeien. Hij is niet meer boos en gefrustreerd op stal, waardoor hij zo veel openener is en voor mij aan het werk wil.

Blij. Happy Horse, happy me, happy instructrice.

Corinne Kalisvaart