LESSEN

Rijlessen

Bij mij kun je terecht voor paard vriendelijke en biomechanisch correcte rijlessen.

Ik geef les vanuit de Centered Riding visie en het rijden in verbinding en met gevoel. Houding & Zitles is daar vaak een groot onderdeel van.

Ons lichaam beïnvloed de manier van bewegen van het paard. Veel rijtechnische obstakels zijn te verhelpen door ons lichaam aan te passen aan het bewegen van het paard. Ontspanning, Connectie en Harmonie vormen de basis naast plezier voor ruiter en paard.

Bitloos en zonder zadel zijn zeker mogelijk. Met kan natuurlijk ook.

Interesse?

Grondwerk- en vrijwerk lessen

Werken aan de hand of in vrijheid is te leren. Door je te verdiepen in de taal van het paard en je eigen invloed hierop kun je dansen met je paard.

Hoe communiceert een paard en hoe vertaal je dat naar jou eigen communicatie.

Paarden communiceren vooral via lichaamstaal, intentie en deels vocaal. Heel anders dan de mensen waarbij lichaamstaal secundair is aan gesproken taal.

Hoe laat je een paard in beweging komen? Vraag je hem naar je toe te komen of geef je juist je eigen ruimte aan? Leer de (lichaams)taal van het paard.

Interesse?

Gedragsondersteuning

Vanuit mijn kennis over (natuurlijk) paardengedrag weet ik veel problemen op te lossen die mensen met hun paard ervaren. Dit kunnen problemen op de grond zijn, zoals zadelnijd, hoeven niet op willen tillen of niet alleen kunnen zijn (verlatingsangst bij het paard).

Ook voor problemen onder het zadel kun je bij mij terecht. Daarnaast ook met een paard dat angst heeft voor bijvoorbeeld ‘bakkabouters’ of trekkers, bij wedstrijdspanning of wanneer je niet (alleen) op buitenrit kunt.

Mijn leerlingen geven aan dat ik ‘In één oogopslag’ kan zien wat er aan de hand is en daarop de training aanpas. Vaak weet ik in één of een paar sessies grote veranderingen te weeg brengen bij jou en je paard. Soms is het nodig om een langer traject aan te gaan, zoals bij diepgeworteld trauma bij een paard.

Het kan zijn dat het probleem goed past binnen een van de workshops of de trajecten die ik geef. Zo niet dan bied ik ook maatwerktrajecten. Tijdens zo’n traject kijken we samen naar wat er nodig is om jou en je paard te helpen en te ondersteunen. Een maatwerktraject kan bestaan uit grond- en vrijwerklessen, coaching en rijlessen.

Interesse?

Lesroutes

Regelmatig heb ik lesroutes door het land.

Deze kan je vinden op social media of in de agenda. Regelmatig ben ik in de kop van Noord Holland of in het oosten van het land als ik les geeft in Azewijn bij de Schwarzwalder Fuchs stoeterij. Lessen met de Fuchsen is ook mogelijk.

Ook is het mogelijk om een privé les te volgen bij mij in Maarn.

Ik beschik over een goede buitenbak, maar we kunnen ook rijden in het naastgelegen natuurgebied ‘Den Treek’, bekend om haar prachtige bossen en heidevelden.

Interesse?