Paard(en)Emotie

The more Trust the less Anxiety

Emoties hebben invloed op het gedrag van je paard. In deze workshop ga ik in op verschillende vormen van (ongewenst) gedrag van een paard, waar emotie aan ten grondslag ligt.

Een paard dat bijvoorbeeld verlatingsangst heeft, niet van het terrein af wil, is een paard dat heel hoog in zijn emoties zit. Door te werken aan de emotionele stabiliteit van het paard, kun je vertrouwen bouwen, zonder dat het paard al hoog in de emotie is.
Wanneer je deze basis niet hebt opgebouwd, zal je paard de leiding overnemen en terug gaan naar een plek waar hij zich veilig voelt. Dit kan bijvoorbeeld de kudde zijn of de plek waar hij normaal staat en zijn eten krijgt.

Ook bij het niet willen stilstaan, veel hinniken onderweg of onverwachte explosies spelen de emoties van je paard een rol. Of denk eens aan het omverlopen van jou of het met zijn hoofd tegen je aan klappen.

Deze workshop staat nu niet in mijn agenda of is op een dag (de dagen) dat het jou niet uitkomt. Je kan mij laten weten dat je wel interesse hebt in deze workshop. Dan overleggen wij samen over de mogelijkheden: privé of met een een groep, in Maarn of bij jou.

JoinTheHorseLogo
Ga naar
5/5
Ellen Wilhelm

Carola is zo ontzettend ervaren en kundige vrouw. Ze is heel gevoelig en sluit feilloos aan bij jou en je paard. Wat ik zo fijn en goed vind aan Carola is dat ze echt naar jullie allebei kijkt. Het geheel.

Ik had Carola om hulp gevraagd omdat mijn paard die ik net een paar weken heb heel gespannen was en zich niet wilde laten aanraken.
Carola is 2 uur geweest en wat een verschil.

We hebben elkaar leren begrijpen. Carola is de tolk tussen jou en je paard.
Het was gewoon waanzinnig.

Toen ik vanmorgen alleen met haar aan de slag ging was het een omslag van 180 graden. Het ging zo goed. Geen spanning en mocht haar overal aanraken.

Heel erg bedankt Carola en we willen graag nog veel meer van je leren.

Ellen Wilhelm

“Vanuit chaos, rust creeren.”

 Carola, een schat van een vrouw en een echt gevoelsmens.

Ik heb een geweldige dag gehad en door haar les heb ik veel nieuwe inzichten gekregen. Hoe je met kleine dingen al zoveel kunt bereiken.

En misschien niet geheel onbelangrijk: ze heeft me helpen ontspannen. Zeker voor herhaling!

Ik kan het iedereen aanraden om een training te volgen bij Carola. Je kunt zó veel van haar leren!

Ashana Ra