Video's

Kijk ook op mijn Youtube kanaal!

Join the Horse | Bedrijfsvideo

30 november 2020 | Eva Roemaat

Join the Horse is een veelzijdig, professioneel bedrijf dat een brug slaat tussen de wereld van de wedstrijdpaarden en de Horsemanship wereld. Carola weet als geen ander een paard en een mens in te schatten en te helpen naar een hoger niveau. Via lichaamstaal, bewustwording, verbinding en vertrouwen werkt zij naar een communicatie vanuit ontspanning en aanspanning om zo samen naar eenheid te werken.

Join the Horse | Horse Behaviour Turnaround

13 juni 2017 | Eva Roemaat

Modim is een Schwarzwälder Fuchs en hij wordt als dekhengst gebruikt. Hij staat op de stoeterij gewoon naast de merries.

Modim is van nature vrij lui van aard en wil liever niet aan het werk gezet worden, maar lekker gekroeld worden. Verder heeft hij een vriendelijk karakter, maar grenzen accepteren, is wel iets waar hij moeite mee heeft. Door hem ruimte te geven, binnen de grenzen die ik aangeef, leert hij om veel beter met grenzen om te gaan en te vertrouwen.

Hoe help je een paard die geen vertrouwen heeft in de mens?

8 juli 2020 | Eva Roemaat

Op deze video is Pacho te zien. Pacho is bij mij gekomen met een gedragsprobleem.

Zijn gereserveerdheid naar mensen en zijn angst voor het opstijgen, maakten hem gevaarlijk voor een ieder die erop wilde gaan zitten.

Hij wantrouwde de mens in het algemeen.

Door met hele korte trainingsmomenten te bouwen aan zijn vertrouwen, groeit hij ook in het zelfvertrouwen en leg je een basis voor meer rust en voor een relatie met zo’n paard.

Hoe maak ik de verbinding met Modim en Modus

23 oktober 2021 | Eva Roemaat

Op deze video zie je mij werken met de hengsten Modim en Modus.

Modim en Modus zijn Schwarzwälder Fuchsen.

Alle bewegingen en oefeningen zijn hierin gericht op verbinden en het bouwen aan vertrouwen. Hoe kleiner en subtieler je beweging, hoe sensitiever je paard hierop in kan gaan.

Equine Toolbox #1 |

April 2020 | Equine Toolbox

In april 2020 nam ik elke dag een video op met tips uit mijn Equine Toolbox. Mijn gereedschapskist zeg maar. 

Bekijk alle 33 video’s op mijn Youtube kanaal!