Workshops

Really listen to your horse and he will answer

In elke workshop behandel ik specifieke technieken om de diepte en de betekenis van de Release principes en concepten aan te reiken. Altijd gebaseerd op het afbouwen van spanning en het begeleiden van spanning naar ontspanning. Want alleen vanuit ontspanning kan een paard leren.

De workshops zijn ook een ideale plek om jouw vragen, problemen of uitdagingen die je met je paard hebt te bespreken met me. Samen kijken wij naar manieren om efficiënter te verbinden met je paard en naar welke methode of techniek het beste bij jou en je paard past.

De meeste workshops die ik heb ontwikkeld zijn geschikt voor instructeurs en paarden professionals.

Join the Horse is zelf gevestigd in Maarn (bij Utrecht) waar maandelijks workshops van 1 dag of 3 dagen Intensive worden georganiseerd. De workshops worden daarnaast ook door heel Nederland en in het buitenland gegeven.

Staat de workshop die je wilt volgen niet op de agenda? Vul dan het interesse formulier in. In overleg is veel mogelijk, privé of met een groep, in Maarn of bij jou.

Taal van het Paard

Paardentaal is vaak subtiel, maar kan ook heel duidelijk zijn!

Vaak zien wij als mensen de grotere signalen en ontgaan ons de kleinere, zoals het optrekken van een wenkbrauw, een onderkin die strakker wordt, een paard dat zijn adem inhoudt.

In deze workshop van leer je je bewust te worden van je eigen lichaamstaal en het effect dat dit heeft op een paard.

De Magie van Verbinding

Contact is er zodra je in de buurt van een paard komt. Maar om te komen van contact naar verbinding zijn verschillende niveaus van aanwezigheid en verbinding van belang.

Bewegen in eenheid, samen zijn, met respect voor elkaar… ja, dan lijkt er magie te ontstaan.

In deze workshop ga ik dieper in op hoe een echte verbinding met een paard ontstaat en hoe je die kunt verdiepen.

Werken aan de Release

Vaak gaan we voorbij aan de signalen die een paard geeft: ‘Ik begrijp het niet’, ‘Het geeft mij spanning’ of ‘Ik kom er niet uit’ etc.

De grotere signalen zijn makkelijker om te zien en te interpreteren. De kleinere signalen daar is wel wat meer voor nodig.

Mijn Paard mijn Spiegel

Een paard confronteert je met je huidige staat van zijn, met hoe je je voelt en wat je uitstraalt zonder dat hij een blad voor zijn mond neemt. 

Paarden zijn uitstekende leermeesters die wanneer je in deze spiegel durft te kijken grote doorbraken kunt krijgen in jouw leven.

Team Up met je Paard

Een team worden met je paard of samen een sterker team worden, dat helpt om je veiliger te voelen, om meer te genieten en samen nieuwe stappen te zetten.

Ontdek hoe je de subtiele signalen en de lichaamstaal van je paard kunt herkennen en interpreteren.

Begrijp zijn behoeften, emoties en grenzen om een diepgaand begrip te creëren en bouw aan een magisch team samen.

5/5

We hebben al een aantal keren samengewerkt, iedere keer heel fijn en een verrijking!

Je bent heeeel professioneel, maar ook super nuchter – je doet toch wel hele diepgaande dingen, maar je weet het op een heel fijn en bereikbare manier uit te leggen om op die manier tot iedereen te spreken; gevoelige mensen, nuchtere mensen, alles lukt jou!

Eva Roemaat

Het is prachtig om te zien hoe Carola met paarden communiceert. Ik wist niet dat je zoveel kunt leren over hoe je in je vel zit, door te werken met paarden. Iedereen die een stapje verder wil komen in het leven, zou een training bij Carola moeten volgen.

Linda de Pagter