Webinars & Lezingen

In de wintermaanden geef ik regelmatig webinars (via Zoom) of lezingen over emoties en gedrag bij paarden.

De webinars en lezingen kondig ik aan op mijn Facebookpagina en Instagram.

Heb je een video van het gedrag van jouw paard en vind je het goed dat dit gedrag wordt besproken tijdens één van de webinars of lezingen? Dan ontvang ik graag je video. 

Webinar Emotieregulatie bij Paarden via Zoom –  € 7,50:
• maandag 19 februari 2024 van 19.30 uur tot ca. 20.30 uur

Emotieregulatie bij Paarden

Gedrag is communicatie van je paard. Wil je begrijpen hoe emoties het gedrag van je paard beïnvloeden tijdens trainingssessies en dagelijkse interacties?

Hoe je je paard kunt helpen zijn gedrag aan te passen, door het niveau van de emotie positief te beïnvloeden en te reguleren, zodat het voor je paard en voor jezelf fijner en veiliger wordt.

Veel gedragsproblemen hebben een onderliggende oorzaak die niet alleen fysiek kan zijn, maar juist ook mentaal of emotioneel.

In de lezing gaan ik in op de relatie tussen emoties en het gedrag van paarden. De wetenschapper Jaak Panksepp heeft hier veel onderzoek naar gedaan bij dieren.

Daarnaast kijken we juist ook naar praktische oefeningen in je dagelijkse omgang en training met je paard.

Emotionele Signalen: Door het herkennen van de subtiele signalen van je paard, het ondersteunen of helpen verminderen van de emotie, krijg je meer vertrouwen en verbinding en daardoor een ingang om het ongewenste gedrag aan te passen of te veranderen.

Trainingsinzichten: Ontdek hoe emoties de trainingsresultaten beïnvloeden en hoe je hierop kunt inspelen.

Verdieping van Begrip: De onderliggende emoties achter het gedrag van je paard achterhalen, helpt je om adequaat hierop in te spelen.

Praktische tips: In de lezing krijg je praktische tips en ga ik in op vragen die er zijn, om aan de hand daarvan jou te helpen om de band met je paard te versterken of een gedragsprobleem op te lossen door praktische oefeningen.

De lezing is voor paardenmensen, die het welzijn van hun paard hoog in het vaandel dragen en open staan voor de belevingswereld van hun paard. Voor mensen die samen met hun paard verder willen en op zoek zijn naar verbinding en vertrouwen of aan de slag willen met (ongewenst) gedrag of handreikingen willen in hun training.

Door de onderliggende emoties te begrijpen, kun je effectievere oplossingen en benaderingen vinden om met deze gedragsproblemen om te gaan en de emotionele welzijn van het paard te verbeteren.

Deze lezing is ontworpen voor ervaren paardenprofessionals die hun begrip van paardengedrag willen verdiepen. Duik mee in de wereld van emotieregulatie bij paarden en breng de connectie met je paard naar een hoger niveau.
Ontdek, Leer, Verbind.

Door de onderliggende emoties te begrijpen, kun je effectievere oplossingen en benaderingen vinden om met deze gedragsproblemen om te gaan en de emotionele welzijn van het paard te verbeteren.

5/5
Violet Bakker

Beste Carola,

Het was weer een leerzaam webinar! Ik heb dat nooit geweten, dat scheidingsangst vaak voortkomt uit te vroeg afspenen, geeft een heel andere blik en benaderingswijze van het probleem

En dat groomen en poetsen oxytocine vrijmaakt, ook heel fijn om te weten!!!!

Dank weer, je ziet me bij het volgende webinar!

Violet Bakker