Workshops

Workshop ‘Taal van het Paard’


Grondwerk is een manier van werken met je paard, in zijn eigen taal, waarbij je je eigen lichaamstaal aanpast aan die van je paard. Dit om beter in contact te komen met je paard. Wanneer je grondwerk als basis gebruikt voor je africhting kan dit je paard helpen om meer vertrouwen op te bouwen. Kalmerende signalen van het paard zijn de basis van deze workshop

Je traint zowel het fysieke vermogen van het paard als het mentale. Jouw relatie met je paard is van essentieel belang voor het plezier en de band die je samen wilt hebben. Door de combinatie van jarenlange ervaring als instructrice, lichaamstaal, gedragsdeskundige en de uitgebreide kennis van alternatieve geneeswijzen en natuurgeneeswijzen voor paarden, kan je in deze workshops werken aan de band met je paard, het inzicht in de paardenwereld en geven ze een aanzet tot verandering van de onderlinge communicatie tussen jouw en je paard.

De workshops zijn opgebouwd uit een Basis Workshop Grondwerk, Grondwerk Step I en Grondwerk Step II en geeft je als deelnemer zowel als toeschouwer een introductie in de wereld van het paard waarmee een respectvolle verbinding gelegd wordt vanuit het natuurlijke wezen van je paard naar de essentie van jouw zelf. In de workshops Grondwerk Step I en Step II, bouw je verder aan de relatie en de vriendschap met je paard.
De Basis Workshop Grondwerk is een workshop van 1 dag, met maximaal zes deelnemers. Het werken met kleine groepen maakt dat je zelf ruim voldoende ervaring kunt op doen om zelf te ervaren wat het is om met lichaamstaal en paardentaal te werken. Voor deze workshop hoef je geen eigen paard te hebben of mee te brengen.

Join the Horse organiseert in Nijkerkerveen (bij Amersfoort) of in Azewijn (Gelderland) bij Schwarz Wälder Fuchs Stoeterij de workshop ‘Taal van het Paard’. Een workshop waarin je je verder bewust wordt van je eigen lichaamstaal en de invloed die het heeft op een paard. Een paard communiceert meestal met hele subtiele signalen naar ons en zijn omgeving. Leer meer over deze manier van communiceren met paarden en zie welke invloed dit heeft op een paard.

Kosten voor deelname met paard bedragen € 75,-
Er bestaat ook de mogelijkheid om met een van de Stoeterij mee te doen.

Tijden: 10:00-16:30u
Aanmelden kan via info@jointhehorse.com

Read more

Workshop ‘Mijn Paard Mijn Spiegel’

Voor mij is het paard de spiegel van wie jij bent, hoe jij over komt en hoe jij in je vel zit op dit moment. Je kunt dit voor een paard niet onder stoelen of banken steken of een masker opzetten van bijvoorbeeld “Het gaat heel goed met mij”. De manier van communiceren van een paard is zo zuiver, zo belangeloos en zo in het NU, dat je aan de hand van zijn reactie kunt aflezen wat je soms verborgen houdt voor je omgeving of voor jezelf. De omgang met het paard en het inleven in de taal van het paard heeft mij een heel bijzonder handvat tot zelfontwikkeling heeft gegeven.

Een paard confronteert je met je huidige staat van zijn, met hoe je je voelt en wat je uitstraalt zonder dat hij een blad voor zijn mond neemt. Paarden zijn uitstekende leermeesters die wanneer je in deze spiegel durft te kijken grote doorbraken kunt krijgen in jouw leven. Ze brengen je dichter bij de essentie van wie jij bent en maken je bewust van je eigen verbale én non-verbale communicatie. De mate waarin jij groeit is afhankelijk van hoe open jij zelf staat voor de feedback van het paard. Zodra je zelf een kleine verandering doormaakt reageert het paard daarop en neemt je het voorgaande dan meestal ook niet kwalijk.

In de workshops richt ik mij op de begeleiding van de interactie tussen mens en paard, zodat er meer begrip voor elkaar komt en dat er op een vertrouwensbasis vanuit een diepgaand respect met elkaar gewerkt en omgegaan wordt. Elke dag is een nieuwe dag, met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Maak dan ook opnieuw contact met een paard. In het contact met een paard kun je heel veel leren over wie jezelf bent en hoe je over komt, omdat het paard heel onbaatzuchtig en eerlijk communiceert en op jou reageert.

Door het werken met het paard is dit vaak een zeer laagdrempelige ingang voor het werken aan zelfontwikkeling en zelfinzicht, dit vaak leidt tot een verdieping van de relatie met jezelf, je paard en je omgeving.

Read more

Workshop “In Contact met je Paard”


Een paard gebruikt veel kalmerende signalen wanneer je in zijn buurt of ruimte komt. Vaak herkennen wij deze signalen niet omdat ze heel subtiel zijn. Het leren herkennen en zien van deze signalen kunnen de relatie van jou als eigenaar met je paard of als paardenliefhebber aanzienlijk verbeteren.

De kosten voor de deelname met jouw paard of met een van onze paarden bedraagt 195 euro voor deze 3 daagse. De workshop kan ook bij jou op stal gegeven worden.

Tijden: 10:00-16:30, 3 dagen
Registratie: Email info@jointhehorse.com

Read more

Workshop “Women, Horses & God”

In Nijkerkerveen (provincie van Gelderland) organiseert Join the Horse de workshop “Women, Horses & God.” Vrouwen inspireren en in hun kracht zetten is onze missie. Deze dag is special voor vrouwen die opgebouwd, bemoedigd en bekrachtigd willen worden. De paarden fungeren als spiegel en zijn een eerlijke reflectie van wat er in ons om gaat, hoe wij ons presenteren. God wil zijn kracht en zijn vreugde aan jou geven en Zijn licht door jou heen naar de wereld om jou heen sturen, opdat jij tot jouw volle potentie komt en gaat wandelen in jouw bestemming. In deze workshop werken wij samen met de Heilige Geest en met de paarden.

Over de kosten van deelname mag je zelf bidden. Wij laten het aan God over. De workshop zal met onze eigen paarden worden gegeven, zij lopen los en er wordt niet op de paarden gereden.

Dit is een workshop voor zowel mensen met en zonder paardenervaring.

Tijd: 10:00-16:00
Voor meer informatie en/of registratie, email info@jointhehorse.com

Read more

Workshop ‘Zijn met het Paard’

Laat je inspireren door wat het Paard je aanreikt
Leven in harmonie met het Paard, als een Eenheid, wie droomt daar nu niet van. Elkaar begrijpen en aanvoelen, op elkaar afgestemd zijn, waar een woord niet meer nodig is………………

Om hiernaar toe te werken begin je met het bouwen aan een fundament van vertrouwen tussen jou en het paard.

Deze workshop is opgebouwd uit zes modules van twee dagen, de modules zijn ook los te volgen.

Tijdens deze workshop wordt je je bewuster van je eigen zintuigen en hoe je ze kan inzetten om beter met jou paard of een paard dat je nog niet kent te communiceren.

De modules waaruit deze workshop is opgebouwd bestaan uit: Signals , Senses , Simplify , Synchronisity, Sensitivity & Spontaneity .
Signals : de taal van het paard leren lezen en begrijpen….
Senses: de werking van de zintuigen van mens en paard…en hoe beïnvloeden deze ons samenwerken met het paard….
Simplify: zijn met een paard…hoe maakt het paard contact met ons…hoe kunnen wij echt contact maken met het paard?
Synchronisity: afstemmen op het paard, vandaar begint het werk… leiden, volgen….
Sensitivity: vanuit volledig bewustzijn van jou eigen lijf & gevoel, en bewust van het wezen paard, samenwerken met je paard…
Spontaneity: vanuit echt contact en met vol bewustzijn….samen spelen, samen werken met je paard…

In deze modules leer je verdiepingsslagen maken naar de wereld van het paard. Leer je hoe je jezelf kunt aanpassen om het paard beter te begrijpen en samen te werken aan een hechte vriendschap en vertrouwen.

Mail voor aanmeldingen naar jointhehorse@gmail.com

Read more